AK Parti İzmir Kongreleri Sancılı Geçiyor

İzmir AK Parti'de Bilal Saygılı Dönemi Sona Mı Eriyor?

HABER / HÜSNE SALI 
İzmir AK Parti İl Başkanlığı, hareketli ve güncel bir kongre süreci geride kaldı. Birçok ilçe kongresi tamamlanırken, delegelerin düşük katılım göstermesi ve temsili içinde yaşanan kırgınlıklar dikkat çekti. Parti içerisinde istikrarsızlıkların arttığı bu dönemde, AK Parti teşkilatını bir arada tutan ve büyük bir faktöre sahip olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın olduğu ortaya çıktı.


Hamza Dağ'ın, gençlik kollarından çıkması ve teşkilatla kişisel ilgisi, parti içinde “AK Parti'nin abisi” olarak anılmasına yol açtı. Kongre partilerinde Hamza Dağ'ın etkisi hissedildi. İlçe yönetimlerinde yer bulamayan ve delege yazılmayan birçok teşkilat mensubunun parti içinde kalmasının temel nedeni, Hamza Dağ'a olan güvenleri oldu.

İl Başkanlığında Değişim Beklentisi
İl kongresine yaklaşırken, mevcut İl Başkanı Bilal Saygılı'nın yerine gençlik kollarından yetişen Özgür Hızal'ın atanacağı konuşuluyor. Özgür Hızal'ın İl Başkanlığı'na getirilmesi teşkilatı içinde büyük bir sevinçle karşılandı. Bilal Saygılı'nın Ankara'da yeni bir göreve atanması bekleniyor.


Bürokratlara Yönelik Eleştiriler
İzmir'de bürokratların pasif kalması ve usulsüzlük iddiaları, AK Parti İzmir teşkilatında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun faturası da doğrudan il başkanına kesiliyor.


Yeni Türkiye Gazetesi olarak AK Parti'deki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.