AK Parti'de İzmir Kongre Sürecinde Siyasi Deprem

Haber / Hüsne SALI

9 İlçe Başkanı Görevden Alındı mı?
İzmir’de AK Parti’nin ilçe kongre süreçleri, partide önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Kongre sürecinde 9 ilçe başkanının görevden alındığı iddiaları siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı. Parti yönetimi, özellikle seçim sonuçlarının sorumluluğunu ilçe başkanlarına yükleyerek, başarısız olarak görülen bazı başkanlarla yollarını ayırma kararı aldı. Bu kararlar, partinin İzmir'deki teşkilatında hareketliliği artırırken, ilçe kongrelerinin kaderini de etkiliyor.


İlçe Başkanlarının Değişimi ve Delege Seçimleri
İzmir AK Parti teşkilatında, delege seçimleri tamamlanmış durumda. Ancak görevden alınan ilçe başkanlarının oluşturduğu delegelerle yapılacak seçimlerin ne kadar adil ve sağlıklı olacağı konusu tartışılıyor. Görevden alınan başkanların oluşturduğu delegelerle gerçekleştirilecek kongre seçimlerinin, partideki yeni yapılanma çabalarıyla nasıl uyum sağlayacağı merak konusu. İzmir teşkilatında yaşanan bu önemli değişimler, AK Parti’nin sahadaki performansını etkileyecek kilit bir süreç olarak değerlendiriliyor.


Zor Bir Süreç Kapıda
Parti içinde bu değişikliklerin, AK Parti’nin İzmir’de yeni bir yapılanma çabasının parçası olduğu düşünülüyor. Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yapılacak yeni atamalar, partinin sahada nasıl bir performans sergileyeceğini belirleyecek. İzmir’de yaşanan bu siyasi depremin ardından, AK Parti’yi zor bir süreç bekliyor. Görevden alınan başkanların kimliklerinin yakın zamanda açıklanması beklenirken, teşkilatın yeni yol haritası ve kongre sürecinin nasıl sonuçlanacağı büyük bir merakla izleniyor