AHP'den SMA Mücadelesine Anlamlı Destek: Umut Can İçin El Ele

Adalet ve Hürriyet Partisi'nden ( AHP ) SMA Hastası Umut Can İçin Hayat Kurtaran Destek

Haber / Hüsne SALI

SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastası Umutcan, henüz 20 günlükken bu zor hastalıkla tanıştı. Umut Can’ın ailesi, kampanya başlatabilmek için Adana Valiliği’nden 2,5 ay boyunca izin bekledi. Ancak bu zorlu sürece rağmen aile, yılmadan Umut Can’ın tedavisi için gerekli olan maddi kaynağı toplamak amacıyla sosyal medya üzerinden Tik Tok ve Instagram da farkındalık yayınları açtı ve çeşitli stantlar kurarak kampanyayı başlattı.

Umut Can’ın henüz 11 aylık olduğu bu süreçte kampanya, şu ana kadar hedefin %11'üne ulaşmış durumda. Aile, destek ve yardımların artması için her gün umutla çalışıyor. Umut Can’ın kampanyasına en son önemli bir destek de Adalet ve Hürriyet Partisi’nden (AHP) geldi.

 


Aile, Adalet ve Hürriyet Partisi Kuruculularından aynı zamanda Genel başkan yardımcısı, MDK üyesi Remzi Şimşek ile tanıştıktan sonra, Sayın Şimşek Umut Can’ın durumunu AHP Genel Başkanı İdris Menteş’e iletti. Genel Başkan Menteş ve parti, Umut Can’a umut olabilmek için kampanyaya desteklerini sundu. AHP’nin bu duyarlı adımı, kampanyanın daha fazla kişiye ulaşmasını sağladı ve farkındalığı artırdı.

AHP, Umut Can’ın kampanyasını desteklemenin ötesinde, SMA hastalığına dikkat çekerek toplumun bu konuda bilinçlenmesi için de önemli bir adım attı. SMA ile mücadele eden diğer aileler için de bir örnek teşkil eden bu kampanya, geniş bir kitleye ulaşarak Umut Can’ın tedavi sürecine katkıda bulunmayı hedefliyor.