OTOBÜS ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 3 ÖLÜ, 41 YARALI…

 AK Parti Gençlik Programından dönen öğrencileri taşıyan otobüs Niğde'de şarampole devrildi



 AK Parti Gençlik Programından dönen öğrencileri taşıyan otobüs Niğde’de şarampole devrildi. Kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybederken 41 kişi yaralandı.

Adana’dan Konya’ya giden 41 C 0641 plakalı tur otobüsü Adana- Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarından gece saat 04.00 sularında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti; 5’i ağır olmak üzere 41 kişi yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine birçok ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

Sağlık ekipleri kaza yerinde 2 kişinin vefat ettiğini belirledi. Yaralanan 42 kişi çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan birinin daha hastanede hayatını kaybetmesi üzerine vefat sayısı 3’e yükseldi. Yaralılardan 4’ünün ise hayati tehlikesinin olduğu açıklandı. Ölenlerin cenazesi otopsi işlemleri için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

‘HANGİ ORGANİZASYONLA GELDİKLERİNİ ARAŞTIRIYORUZ’

Niğde Valisi Mustafa Koç olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Koç yaşanılan kaza hakkında şu açıklamalarda bulundu;

‘’Kazada maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 42 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımız ambulanslarla Niğde, Bor, Ereğli ve Ulukışla hastanelerine sevk edildi. Üzücü bir olay. Hangi organizasyondan geldiklerini araştırıyoruz. Hafif yaralanan arkadaşlarla görüşmemizde, kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler.’’

 ÇELİK: AK PARTİ GENÇLİK PROGRAMINDAN DÖNÜYORLARDI

Niğde Valisi Mustafa Koç’un açıklamalarının ardından, kaza yapan otobüsün 21 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Adana’da gerçekleşen AK Parti Gençlik Programından dönen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıdığı öğrenildi. Olayın ardından AK Partili bakanlar ve yetkililer kazada vefat eden ve yaralanan vatandaşlar için sosyal medya üzerinden taziye ve geçmiş olsun mesajları yayımladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başımız sağ olsun. Konya'dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz" dedi.

          

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazaya ilişkin, "Adana'daki Gençlik Programına katılan gençleri taşıyan otobüsün, Konya'ya geri dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah'tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.